Onze Geschiedenis sinds 1850

Molen De Jager, een historisch icoon doordrenkt met verhalen

Verhalen en tradities die teruggaan tot 1850. De oorsprong van onze molen is doordrenkt van lokale geschiedenis - gebouwd door de onvrede van bakker Kamhout en smid Wijnands tegen de molenaar van De Vos, die aan de andere kant van het dorp stond. De legende gaat dat De Jager werd opgericht uit deze gecompliceerde emoties, met zijn oprichting als een daad van verzet tegen De Vos. In 1928 werd dit verzet nog kracht bijgezet toen De Jager De Vos definitief "neerhaalde" door zijn afbraak.

Ondanks tumultueuze tijden heeft De Jager door de jaren heen gestaan als een baken van stabiliteit en erfgoed. Na een liefdevolle restauratie in de jaren 70 door Vereniging De Hollandsche Molen, werd onze molen nieuw leven ingeblazen op 8 mei 1976, tijdens Nationale Molendag. Sindsdien heeft De Jager haar wieken weer laten draaien, tarwe malend tot meel en bloem voor lokale bakkers en molens in de omgeving.

Maar zoals bij alle oude legendes, heeft ook De Jager haar dieptepunten gekend. Na een periode van stilstand, hebben we in 2011 opnieuw onze wieken laten draaien na een grondige restauratie. Sindsdien zijn we weer trots op onze rol in het malen van hoogwaardige bloem voor diverse bakproducten en als leverancier voor molens in de regio.

Verken onze website en ontdek de rijke geschiedenis van De Jager, met bijna 200 oude foto's die getuigen van onze restauratie in 1974. Typ simpelweg "De Jager Oud Vossemeer" in het zoekveld op de website van Alle Molens en laat je meevoeren door de tijd terwijl we onze erfenis koesteren en onze tradities voortzetten.

Welkom bij Molen De Jager, waar geschiedenis nog altijd tot leven komt.

We nodigen je uit om onze molen te bezoeken
tijdens onze openingstijden:

Woensdag: 13.00 tot 17.00 uur
Donderdag: 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur

Tot snel

Rondleiding? Maak een afspraak